lauantai 26. huhtikuuta 2014

Ensimmäiset mätsärit


Tänään hörökorvapentu pääsi kehäkettuilemaan ensimmäisiin mätsäreihinsä. Ilmoittautumisjono oli pitkä saapuessamme paikalle ja Lennu oli aivan kierroksilla ympärillä olevista koirista. Herra teki läsnäolonsa kaikille varsin selväksi pitämällä sellaista mekkalaa, että! Onneksi melko nopeasti tilanne helpotti vähäsen kun annoin sille napakkaa palautetta haukuista ja kehuin hiljaa olemisesta. Ilmoittauduttuamme tapasimme Vilja-cockerin omistajineen, mutta lähempi hengailu oli täysin mahdotonta, sillä joko pennut olisivat pistäneet painiksi tai Lennu olisi mölynnyt kahta kauheammin.

Pentuja oli paikalla yhteensä 18 ja me olimme seitsemännessä parissa. Meidän piti siis odotella tovi jos toinenkin, mutta saipahan Lennu hyvin rauhoittumisaikaa. Meidän parinamme oli jokin suurikokoinen pystykorva. Lennu esiintyi tuttuun, varmaan tyyliinsä pönöttäen paikallaan kuin patsas ja ravaten kiltisti vierelläni. Myös tuomaritädin kopeloinnit herra hyväksyi mukisematta. Varmalla esiintymisellä saimme punaisen nauhan ja etenimme punaisten kehään melko pian. 

Punaisten kehässä oli Jade-pehkoon, jonka Lennu on tavannut jonkun kerran haku- ja tokotreenien yhteydessä. Jade ravasi edellämme ja sen imu meinasi viedä Lennun mennessään! Molemmat colliet pääsivät jatkoon, samoin kuin kolme pienempää koiraa, joista ainakin kaksi olivat terrierejä. Jade sijoittui neljänneksi, toinen pikkukoira kolmanneksi ja sitten jäljellä olimme me sekä westie-pentu. Tuomari juoksutti meidät vielä kerran ympäri ja sijoitti meidät toiseksi. Sijoitus tänään siis pentujen PUN2. BIS-kehien missaaminen ei haitannut millään tavalla, sillä minulta uhkasi loppua namit ja olisin ollut vain pulassa jos jatkoon olisimme päässeet.

Olen pentuun aivan hurjan tyytyväinen, vaikkakin kehän ulkopuolinen käyttäytyminen aiheutti harmaita hiuksia ja koetteli hermojani toden teolla. Siihen tarvitaan kuitenkin vain lisää harjoitusta, mitä onkin luvassa viimeistään viikon päästä!

6 kommenttia:

  1. Onnea sijoituksesta !! :) On kyllä niin tuttua tuo kehän ulkopuolinen käyttäytyminen, Pongohan käyttäytyi aikalailla samalla tavalla kun mätsäreissä aloitettiin käymään... Mutta alusta asti kun napakasti kielteli siitä jatkuvasta räksytyksestä ja mielummin käveli vähän ympäriinsä kun oli paikallaan, niin nykyään se osaa jo aika nätisti olla räksyttämättä turhia :) Pitkää pinnaa tarvitaan! Eniten oon kyllä huomannut auttavan sen ympäriinsä kävelyn tai toinen niin temputtaminen, mutta sekin että saa sen huomion itseensä kun toinen räksyttää niin voi olla hankalaa. Mekään ei yleensä voida juurikaan uusia koiria tavata noissa paikoissa, tuttujen koirien kanssa pystyy mukisematta "hengaamaan" mutta jotkut nartut voi pistää pään pyörälle. :D

    Mutta tärkeintähän on se, että se osaa kehässä pönöttää! ;) Pongohan aluksi meinasi pöllöillä sielläkin, joten hienoa, että Lennu kehässä käyttäytyy hienosti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Lennukin toki olisi hiljaa, jos sen pitäisi koko ajan käskyn alla ja temputtelisi, mutta kun haluaisin sen oppivan, että muiden koirien seurassa voidaan olla (HILJAA), myös ilman että joko treenataan tai leikitään. Kävely auttoi kyllä jonkun verran, mutta koko ajan ei voi sitäkään harrastaa. :D Ja meillä menee just päin vastoin tuo, tuttujen koirien kanssa pistää ihan ranttaliksi, mutta uudet ei ole niin pahoja. Toki kiinnostavat, mutta ei mene pakka sekasin samalla tavalla.

      Lennuhan on ihan kone näissä pönötysjutuissa, on aina ollut. Ravi- ja seiso-käskyt se oppi oikeastaan kerrasta eikä ole koskaan ottanut nokkiinsa häiriöstäkään näissä tilanteissa. Mutta se onkin ihan outo hölömö. :DD

      Poista
    2. Meillä se hengailuaste on tullut tohon aikalailla luonnostaan, kokemuksen kautta. Ollaan käyty paljon mätsäreissä ja homma alkaa olla tuttu, eikä koirapaljouskaan enää niin kiihdytä. :) mutta toki nuo rauhoittuvat iän myötä!

      Nämä siis vain mitkä toimi meillä, teillä voi olla ihan omat millä saat itse Lennun odottamaan nätisti :) eiköhän sekin opi kunhan vaan käytte noissa paljon! :D

      Poista
    3. Noin se varmaan (toivottavasti :D) meilläkin menee. Hassua vain on se, että ollaan käyty parissa pentunäyttelyssä (kehässä ja kehän laidalla kannustamassa), ja niissä karkeloissa Lennu ei haukkunut oikeastaan lainkaan. Tiedä sitten oliko sillä paikalla (halli) jotain vaikutusta vai mikä siinä oli.

      Onneksi on tosiaan tiedossa suht monta mätsäriä tässä lähiaikoina! :)

      Poista
  2. Onnea ihana velipoika! <3 Myö mennään tänään mätsäilemään, saa nähdä, onko arvon Nti Suipolla hyvä vai huono päivä... Kauheesti ei tekis mieli kuunnella Lola-konserttoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Myö pietään peukkuja pystyssä, että teillekin menestystä (ja hiljaista hengailua) suotaisiin! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)