torstai 8. toukokuuta 2014

Lennu on heistä kaikkein kaunein (melkein)


Tänään lähdimme illalla jälleen mätsäröimään. Paikalla oli todella paljon porukkaa ja jonot ilmoittautumiseen olivat mahdottoman pitkät! Onneksi hommaa nopeutettiin vähän ja pääsin ohituskaistalla jonojen ohi, sillä edelläolijat ilmoittivat koiriaan ainoastaan aikuisiin. Pentujakin tosin oli paikalla enemmän kuin aiemmissa mätsäreissä, yhteensä 25 kappaletta.

Meidän parinamme oli tällä kertaa valkoinen kääpiövillakoira. Lennu esiintyi mielestäni tosi hyvin, paremmin kuin parissa edellisessä mätsärissä. Tuomari ojensi meille sinisen nauhan, perustelunaan se, että villakoira paransi huimasti menoaan loppua kohden ja Lennu oli kuulemma "niin tasainen". No, sitä en käy kiistämään! Sinisten kehä alkoi pian oman kehämme päätyttyä ja siellä pönötettiinkin ihan kiitettävän pitkään! Ensimmäistä kertaa tuli vastaan myös kaksoishandlausta, kehän laidalta huutelu meinasi käydä Lennulle häiritseväksi, mutta kyseinen koirakko käteltiin kehästä pois. Lopulta kehässä oli vain neljä koiraa ja olin hurjan iloinen siitä, että Lennu sijoittui jälleen. Sitten jäljellä olimme vain Lennu sekä yksi toinen koira. Tuomari tuli kättelemään minua ja olin varma, että jälleen napsahtaisi kakkossija, mutta tuomari totesikin, että tässä on voittaja! Ei ollut ilolla ja ihmetyksellä rajaa tässä vaiheessa!

Vein Lennun hetkeksi autoon odottamaan BIS-kehää, mutta kovin pitkäksi aikaa en sitä uskaltanut sinne jättää jottei myöhästyttäisi kehästä. Viimeisen nauhakehän loppumista odotellessa Lennu vaikutti varsin väsyneeltä, sillä se hyppi ja riekkui minua vasten. BIS-kehään pääsi myös Calle-lagotto omistajineen ja ajattelin, että tästähän se vasta hyvä tuleekin, sillä se tunnetusti riekkuu eniten tuttujen koirien läheisyydessä. BIS-kehään päästyämme sain kuitenkin todeta, että Lennu pönöttää siellä aivan yhtä hyvin kuin aina ennenkin. Pienimuotoista väsymisen merkkiä oli havaittavissa ainoastaan siinä, että palkatessa Lennu kurotti nameihin niin, että se hukkasi seisomisasentonsa. Tuomarit juoksuttivat meitä ihan mukavasti ja pönötystäkin pääsimme harjoittelemaan taas koko rahan edestä. Siinä vaiheessa kun tajusin, että jäljellä oli enää neljä koiraa, olisin voinut ryhtyä tanssimaan. Miun pieni hörökorva sijoittui BIS-kehässä kaikkien niiden koirien joukosta! Lopulta Calle sijoitettiin kolmanneksi ja Lennu toiseksi! Aivan uskomatonta! Lennu siis SIN1 BIS2 ja kotiin kannettiin hirmuiset määrät palkintoja (herkkuja molemmille, kuntoilukamaa miulle sekä pari lahjakorttia, joista olin erityisen iloinen, sekä tietenkin Lennun ensimmäinen pokaali)!

Kuva: Joensuun Agilityurheilijat

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)